Kotihoito-ohjeet microbladingin jälkeen


Microbladingin paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen.

2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading ammattilaisilta lisää näistä vaiheista. :)


2. KÄSITTELE KULMIASI HELLÄSTI JA ÄLÄ IRROTA KUOLLUTTA IHOA KULMISTA

Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Kulmia voi pestä tarvittaessa. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.

Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä.

Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä!


3. PIDÄ KULMAT KOSTEUTETTUINA

Monet asiakkaamme ovat löytäneet ratkaisun ihon ärsytykseen ja kutiamiseen rauhoittavasta öljystä. Parhaat öljyt joita suosittelemme käyttämään ovat: greipin siemen, makea manteli, jojoba tai kookos.Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen kookosölyä tulisi käyttää 1-2 kertaa vuorokaudessa (esim illalla ja aamulla) ja vielä useammin parin ensimmäisen päivän ajan.


4. SUOJAA UUSIA KULMIASI

Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita jos kulmasi vuotavat tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, on suositeltavaa käyttää silikoonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat värin kestoa. Tämä erityisesti silloin jos tykkään käyttään Spa-palveluita tai tykkäät käydä uimassa kylpylässä tai uimahallissa. Kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska microblading väriaine on täysin luonnollista.


5. VÄLTÄ UINTIA JA INTENSIIVISTÄ LIIKUNTAA.

Ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen me suosittelemme välttämään kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Hikoilu julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.


6. VÄLTÄ SOLARIUMIA JA INTENSIIVISIÄ IHOVOITEITA

Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraaauringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan aika paljon ja kulmat vaativat uuden raskaamman touchupin.


7. YHTEENSOPIVUUS LÄÄKETIETEELLISIÄ TOIMENPITEITÄ ENNEN / JÄLKEEN

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade ammattilaisellesi. Keskustele myös
verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6
kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Tämä kokemus on meidän
asiakkailtamme, mutta tätä tapahtuu harvoin ja yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoista voivat lykätä microbladin kulmien tekoa.
Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä.


8. VÄLTÄ KULMAMEIKKIÄ JA ANTI-AGE VOITEITA

Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta.


9. MICROBLADING JÄLKEEEN OLEVA LOPPUTULOS EI OLE LOPULLINEN

Jotkut asiakkaamme ovat kokeneet lievää ahdistusta kun he ovat tutkineet miten värin pigmentti haalistuu hieman aikana parin viikon kuluttua microbladingistä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa leikkaus-linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee
todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen.
Todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistus (värin uudelleen laitto n. 1kk kuluttua microbladingistä) toimenpiteen jälkeen.


10. ÄLÄ EPÄRÖI OTTAA YHTEYTTÄ MEIHIN


Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa niin meidän microblading
ammattilaiset vastaavat mielellään kysymyksiisi. Voit olla varma, että olemme kuulleet kaikenlaisia
kysymyksiä ja myöskin juuri niitä kysymyksiä joihin haluat vastauksia. :)